Τελετή Αποφοίτησης 2021

Αγαπητές και αγαπητοί απόφοιτοι,

Σας καλωσορίζουμε στον ιστότοπο της ΧΙV Τελετής Αποφοίτησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), η οποία αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Σκοπός της δημιουργίας του συγκεκριμένου ιστοχώρου είναι η καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτησή σας σχετικά με τη διοργάνωση της φετινής εκδήλωσης.

Η φετινή Τελετή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, στον πολυχώρο εκδηλώσεων "Pavilion" στη Λευκωσία και θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του συνδέσμου του καναλιού του YouTube Πανεπιστημίου ως ακολούθως:

  • Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου - Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, 6:00μ.μ.
  • Σάββατο 18 Δεκεμβρίου - Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών & Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών, 4:00μ.μ.

Το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 περάτωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους 619 απόφοιτοι προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων 6 απόφοιτοι διδακτορικών προγραμμάτων. Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, η Εξοχότατη Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αννίτα Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΑΠΚΥ, κ. Χαράλαμπος Προύντζος και ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής (αναφορικά με τους χαιρετισμούς, δείτε τα αντίστοιχα προγράμματα). Και στις δύο περιπτώσεις, η Τελετή αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία (1) ώρα και τριάντα (30) λεπτά. Εάν επιθυμείτε να λάβετε μέρος, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή ακολουθώντας τις οδηγίες του ιστότοπου και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα καθορισμένα χρονικά πλαίσια.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να τονιστεί πως τηρουμένων των σχετικών οδηγιών του Υπουργείου Υγείας, το οποίο παραχώρησε ειδική άδεια στο ΑΠΚΥ για διοργάνωση της Τελετής υπό συγκεκριμένους όρους, αλλά και των προνοιών των εκάστοτε διαταγμάτων αναφορικά με την πανδημία, η φετινή Τελετή Αποφοίτησης θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή μόνο των αποφοίτων του Ακαδημαϊκού Έτους 2020-2021 και χωρίς την παρουσία προσκεκλημένων.

Νοείται πως καθ’ όλη τη διάρκεια της Τελετής Αποφοίτησης θα τηρηθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα κατά της πανδημίας (π.χ. απαραίτητη η χρήση μάσκας κτλ), ενώ όλα τα άτομα που θα λάβουν μέρος θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα. Δηλαδή, μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου 2021 θα πρέπει να έχουν λάβει τη 2η και 3η δόση ανάλογα με την περίπτωση, είτε τη μία δόση με απαραίτητη προϋπόθεση να κατέχουν αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), είτε πιστοποιητικού ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19, με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης. Τονίζεται πως από τις 18 Δεκεμβρίου, καταργείται το SafePass για όσα άτομα δεν έχουν λάβει την ενισχυτική δόση του εμβολίου μετά την πάροδο 7 μηνών από την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού. Ωστόσο, για τα άτομα που έχει παρέλθει το διάστημα των 7 μηνών από τη λήψη της 2ης δόσης, θα μπορούν να εισέρχονται στους πιο πάνω χώρους ΜΟΝΟ με την προσκόμιση αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) σε ψηφιακή μορφή.

Νοείται επίσης πως είναι απαραίτητη η προσκόμιση επίσημου πιστοποιητικού Safe pass ή Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Digital Covid Certificate) από όλους τους συμμετέχοντες στην Τελετή (το αποδεικτικό θα πρέπει να επιδειχθεί στην είσοδο του χώρου της εκδήλωσης). Οι Αρχές του Πανεπιστημίου υπογραμμίζουν πως οι πιο πάνω οδηγίες ετοιμάστηκαν και θα εφαρμοστούν βάσει των οδηγιών και διαταγμάτων της παρούσας στιγμής. Για οποιεσδήποτε μελλοντικές νέες οδηγίες της Πολιτείας που ενδέχεται να διαφοροποιήσουν τα δεδομένα της διοργάνωσης, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου δε φέρει καμία ευθύνη.

Στον ιστοχώρο θα βρείτε, μεταξύ άλλων, χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον χώρο διεξαγωγής της Τελετής, καθώς και σχετικές πληροφορίες για τις μετακινήσεις σας από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια και από και προς τον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης. Ακόμη, σας παρέχεται πληροφόρηση σχετικά με την ενοικίαση ή αγορά της τηβέννου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, απαραίτητη για τη διαδικασία της απονομής των τίτλων σπουδών, καθώς και για τη φωτογράφηση και οπτικογράφηση της Τελετής. Σας προτρέπουμε να διαβάσετε με ιδιαίτερη προσοχή τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί που στόχο έχουν τη δική σας διευκόλυνση και απρόσκοπτη συμμετοχή στην Τελετή Αποφοίτησης.

Ελπίζουμε να βρείτε την πλοήγηση στον ιστότοπό μας ευχάριστη, αλλά πάνω από όλα ενημερωτική και πρακτική.

Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες αναφορικά με τη διοργάνωση της Τελετής μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Εκδηλώσεων του ΑΠΚΥ στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους απόφοιτούς μας!

Σας ευχαριστούμε.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής.